Doorgaan naar inhoud

De macht en de almacht

over Amerika, God en de toestand van de wereld

De macht en de almacht - Madeleine Albright, Bill Woodward
Paperback
Tweedehands vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In De macht en de almacht schrijft Madeleine Albright bijzonder openhartig en met gezond verstand over Amerika's internationale rol, religie, ethiek en over de zorg-wekkende toestand van de wereld. Geen andere voormalige minister van Buitenlandse Zaken heeft ooit zoiets geschreven.' - uit het voorwoord van Bill Clinton
In dit baanbrekende en prikkelende boek laat Madeleine Albright zien dat een goed begrip van de kracht en de macht van religie essentieel is, willen de vs hun rol als globaal machthebber op de juiste wijze vervullen. Ze analyseert de verhouding tussen religie en internationale politiek zowel vanuit de Amerikaanse geschiedenis als vanuit haar eigen politieke ervaring, en levert scherpe kritiek op het huidige Amerikaanse beleid.
In De macht en de almacht pleit Albright voor een doortastend leiderschap dat religieuze rivaliteiten beteugelt en grondslagen legt voor een nieuwe internationale morele consensus.
Madeleine Albright werd geboren in Praag en was van 1997 tot 2001 minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, in de regering van Bill Clinton. Daarnaast was ze onder andere lid van de Nationale Veiligheidsraad en ambassadeur voor de vs bij de Verenigde Naties. Momenteel is ze voorzitter van het National Democratic Institute for International Affairs en Mortara Endowed Distinguished Professor aan Georgetown University in Washington DC. Eerder verscheen van haar hand de internationale bestseller Mevrouw de minister.
Als minister van Buitenlandse Zaken had Madeleine Albright de wereld samen met Bill Clinton enigszins in de hand. Maar de opvolger van haar baas maakte er een puinhoop van. Gaat ze daarom schelden? Nee, ze schrijft - heel ingetogen -een boek over de ingewikkelde kwestie van het geloof in de internationale politiek.' -TROUW


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.