Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Meester en Margarita [toneeltekst] - Michaeil Boelgakov, Joeri Ljoebimov

Specificaties

De Meester en Margarita [toneeltekst]

Michaeil Boelgakov, Joeri Ljoebimov

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 17,00. Nieuw vanaf € 27,75.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

In de winter van 1966-67 verscheen de roman De Meester en Margarita in de Sovjetunie, en sloeg in als een bom. Nooit eerder was in de Sovjetunie een roman van deze allure verschenen. Het boek wordt gerekend tot een van de drie cultboeken van de 20e-eeuwse Russische literatuur, naast De twaalf stoelen van Ilf en Petrov en Moskou op sterk water van Jerofejev. Spoedig veroverde de roman ook de wereldmarkt. De Russische regisseur Joeri Ljoebimov (1917) richtte in 1964 het Taganka Theater op dat beroemd werd door experimentele opvoeringen van 'Hamlet', 'Der Gute Mensch von Sezuan', 'De Meester en Margarita' en 'Schuld en Boete'. Het theater werd in 1982 verboden door de Sovjetautoriteiten. Ljoebimov emigreerde en keerde in 1988, tijdens de perestrojka, terug naar Moskou.

Joeri Ljoebimov regisseerde in 1988 zijn eigen theaterbewerking 'De Meester en Margarita' in het Koninklijk Theater van Stockholm op uitnodiging van Ingmar Bergmann. Deze bewerking wordt sinds 1977 dagelijks in Moskou opgevoerd, waar het een ongekend kassucces is. Toen in 2005-2006 de tv-serie 'De Meester en Margarita' van VIadimir Bortko op de Russische televisie werd uitgezonden, zaten miljoenen Russen aan het scherm gekluisterd.

Emmanuel Waegemans, hoogleraar Slavistiek aan de Katholieke Universiteit van Leuven, vertaalde de toneelbewerking en geeft naast een verhelderende inleiding, een boeiend portret van Michail Boelgakov, auteur van De Meester en Margarita.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 17,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 27,75
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht