Doorgaan naar inhoud

De mineralen van Nederland

De mineralen van Nederland - T.G. Nijland
Hardcover
Vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
32,50  15,00
Levertijd: 5-8 werkdagen

Eén van de boeken uit de serie Geologie van Nederland

Omschrijving

Een rijk standaardwerk over de geologie en mineralen van Nederland. Behandelt 64 soorten en hun vindplaatsen, geillustreerd met fraaie kleurenfoto's en tekeningen.

Voor het eerst is er een boek verschenen over de mineralen van Nederland. Presenteert 64 soorten die afkomstig zijn van 6 geologische vindplaatsen: de voormalige steenkoolmijnen, de zoutkoepels, het Krijt van Zuid-Limburg, maar ook de venen en moerassen, die ook allerlei mineralen hebben opgeleverd.

Zowel de vindplaatsen als de mineralen worden besproken, geïllustreerd met talrijke kleurenfoto's. Inclusief verklarende woorden- en een literatuurlijst, een overzicht van de mineralencollecties en twee registers: op mineraalnaam en op plaatsnaam. Bevat ook een handige bladwijzer met daarop het mineraalnaamregister en tekeningen van kristalvormen.

Deze uitgave is het resultaat van een omvangrijke inventarisatie van alle wetenschappelijke collecties in Nederland. Unieke informatie voor liefhebbers van mineralen, bodemkundigen en geologen.

Trefwoorden: geologie, Nederland, mineralen, stenen, kristallen, verzamelen, mineralogie, bodemkunde, steengroeven, steenkoolmijnen, calciet, galeniet, kwarts, gips, goud, haliet, pyriet, sfaleriet


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.