Doorgaan naar inhoud

De mysterieuze dood van Nicky Verstappen

De mysterieuze dood van Nicky Verstappen - Simon Vuyk
Paperback
Nieuw vanaf 20,00

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
20,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De zoektocht naar de dader van de moord op Nicky Verstappen duurt al 20 jaar. Recent werd bekend dat er een doorbraak is in deze coldcasezaak. Via dna-onderzoek is een verdachte naar voren gekomen. De mysterieuze dood van Nicky Verstappen vertelt het ontroerende verhaal van Nicky’s ouders, en bevat een voorwoord van Peter R. de Vries.

In augustus 1998 verdween de elfjarige Nicky Verstappen uit een jeugdkamp bij Brunssum. Een dag later werd zijn lichaam aangetroffen op de aangrenzende Brunssummerheide. Vreemd genoeg werd de precieze doodsoorzaak nooit vastgesteld. Het rechercheonderzoek werd zwaar bekritiseerd, waardoor de zaak-Nicky uitgroeide tot een van de meest geruchtmakende kindermoorden uit onze misdaadgeschiedenis.

Samen met Nicky’s ouders werkte Simon Vuyk een jaar lang in alle stilte aan een boek over de mysterieuze dood van hun zoon, de gebeurtenis die hun levens verwoestte. Vuyk zet alle feiten rond de zaak op een rijtje en schetst een integer en emotioneel portret van een introverte vader en een extraverte moeder, die getroffen werden door het ergste dat ouders kan overkomen.