Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De nieuwe Grieken en Romeinen - Patrick De Rynck, Toon Van Houdt

Specificaties

De nieuwe Grieken en Romeinen

verrassende confrontaties met de klassieke oudheid

Patrick de Rynck, Toon van Houdt

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

De klassieke oudheid leeft - al was het maar in de vorm van oneliners en oppervlakkige vergelijkingen. Maar leeft de oudheid echt? Heeft zij nog iets wezenlijks te vertellen? Of is ze een onherroepelijk vreemde plek geworden, een alibi zelfs? Is de oudheid misschien wel interessant, maar al bij al weinig relevant?
Dit spitse boek begint waar de kreten en slogans eindigen, bij de nuancering. Het is nu geschreven - dat kan nu eenmaal niet anders - en confronteert de lezer met Grieken en Romeinen en hun idee├źn en emoties. Verrassend? Herkenbaar? Verrassend herkenbaar? Is de oudheid eindelijk dood of is ze alweer herboren? Beleven we het einde van een cultuur of een nieuwe renaissance? Dit boek geeft een antwoord.

Over de auteur(s):
Patrick De Rynck studeerde klassieke talen. Hij werkt als freelancer in onder meer de cultuur- en erfgoedsector, schreef en vertaalde een aantal boeken en recenseert publicaties over de oudheid in de kranten De Standaard en De Morgen.
Toon Van Houdt is als classicus en cultuurhistoricus verbonden aan de KU Leuven, waar hij onder meer receptiegeschiedenis van de Grieks-Romeinse oudheid doceert. Hij publiceert geregeld voor een breed publiek in de tijdschriften Kleio en Streven.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht