Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Omgevingswet - Piet de Nijs, Wim Tijssen

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Sdu Uitgevers
 • ISBN:
  9789012398824
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  17,0 x 24,0 x 1,1 cm
 • Gewicht:
  444 gram
 • Rubriek:
 • Druk:
  1
 • Publicatiedatum:
  dec 2016

De Omgevingswet

overzicht, inzicht en handreikingen

Piet de Nijs, Wim Tijssen

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 78,07.

Omschrijving

U weet het ongetwijfeld al, er komt een nieuwe wet aan: de Omgevingswet. De invoering van deze wet is de grootste wetswijziging sinds de invoering van de Grondwet, aldus de verantwoordelijke minister Melanie Schultz. Met deze wet wil de regering de regels voor onze leefomgeving op elkaar afstemmen. Een tweede doelstelling is dat er ruimte moet worden geboden aan lokale initiatieven. En voor de burger moet het duidelijker, eenvoudiger en daarmee sneller worden.

In de loop van heel veel jaren hebben we in Nederland voor ieder onderdeel van de leefomgeving een afzonderlijke wet in het leven geroepen. Ons huidig omgevingsrecht bestaat daardoor uit vele wetten en tientallen regelingen zoals de Wet ruimtelijke ordening, de Wet milieubeheer enzovoorts. De regering wil hierin snijden en voegt het gros van deze regelingen samen in één Omgevingswet.

Maar wat verandert er nu precies? Wat is belangrijk en wat niet? Om een overzicht te bieden in het zich wijzigende woud van nieuwe en oude regels, hebben Wim Tijssen (gemeente Tilburg & Academie voor Openbaar Bestuur) en Piet de Nijs (Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant) dit boek geschreven. Het boek biedt overzichten en vergelijkingen, maar het geeft vooral ook inzicht in hoe de wet is bedoeld.

Piet de Nijs is, voorheen als senior beleidsmaker bij de gemeente Breda en nu als Programmamanager bij de Omgevingsdienst, vooral vanuit het werkveld milieu actief aan de slag met de Omgevingswet. Aangezien de Omgevingswet juist deze twee vakgebieden nader bij elkaar brengt, is dit een succesvolle samenwerking gebleken.

Wim Tijssen is in zijn tijd bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu al intensief bezig geweest met
de Omgevingswet en weet vanuit zijn achtergrond in de ruimtelijke ordening veel over de gedachten achter de wet. Hij is tevens Programmamanager Omgevingswet Tilburg.

Met het boek 'De Omgevingswet' wordt u ingewijd 'In de geest van de Omgevingswet' En dat is precies wat Melanie Schultz bedoelde met de opmerking dat het succes van de Omgevingswet voor 80% afhankelijk is van de cultuur en maar voor 20% van de regels.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 7-10 werkdagen
€ 78,07
Levertijd: 7-10 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht