Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De plantenjager uit Leningrad - Louise O. Fresco

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus
 • ISBN:
  9789044649475
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  13,8 x 21,6 x 3,0 cm
 • Gewicht:
  465 gram
 • Aantal Pagina's:
  320
 • Rubriek:
 • Druk:
  1e
 • Publicatiedatum:
  okt 2021

De plantenjager uit Leningrad

Louise O. Fresco

Beoordeel dit boek ook!
Paperback   Nieuw vanaf € 22,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Een jonge Russische plantkundige, Nicolai Vavilov, raakt in de onherbergzame valleien van Centraal-Azië gefascineerd door wilde tarwe. De sleutel tot verbetering van de landbouw, vooral voor de arme Russische boeren, ligt in zijn baanbrekende idee van kruisingen met wilde exemplaren. Op vijf continenten jaagt Vavilov op planten om de grootste collectie zaden ter wereld op te bouwen.
Maar in Rusland zijn intussen de communisten aan de macht gekomen en met hen een dodelijke mix van ideologie, fraude en pseudowetenschap. Vavilovs tegenspeler is Trofim Lysenko, die wetenschappelijke wonderen belooft en door Stalin wordt gebruikt om onmogelijke hervormingen door te drukken.
In De plantenjager uit Leningrad, de eerste historische roman van Louise O. Fresco, volgen we de hoop en wanhoop van een gedreven wetenschapper, tot Stalins net zich om hem sluit. Het is een aangrijpende geschiedenis van eerlijkheid en moed van een man die werkelijk heeft bestaan en die zich in veel opzichten kon meten met Darwin en Mendel. Zijn werk is vandaag de dag even relevant als in zijn eigen tijd.

Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Zij publiceerde eerder onder andere Hamburgers uit het paradijs en de romans De kosmopolieten, De utopisten (shortlist Libris Literatuur Prijs) en De idealisten.

Over De kosmopolieten:
‘Prachtige beelden, fraai geformuleerde mijmeringen over de werking van het geheugen, de zin van het leven en de rol daarin van het toeval en van doelbewuste keuzes. Een rijke, veelzijdige en goed geschreven roman.’
Elsbeth Etty, NRC Handelsblad

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 22,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

5 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht