Doorgaan naar inhoud

De polemist en de president

Zemmour, Macron en de verrechtsing van Frankrijk

De polemist en de president - Koen Dillen
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
15,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Lange tijd leek het voor iedereen een uitgemaakte zaak. De Franse presidentsverkiezingen van 2022 zouden opnieuw uitdraaien op een duel tussen huidig president Emmanuel Macron en Marine Le Pen van het Rassemblement National. De linkerzijde is hopeloos verdeeld in Frankrijk. Centrumrechts vond slechts met moeite een consensuskandidaat. Het scenario van 2017, toen Macron met gemak de tweede ronde won van Marine Le Pen, moest zich wel herhalen. Een droomscenario voor de zittende president.

Tot Marine Le Pen vorige zomer concurrentie kreeg op haar rechterzijde van de relatief onbekende Eric Zemmour. Haar verwoede pogingen om haar partij salonfähig te maken en het etiket van extreemrechts van zich af te schudden, lijken een averechts effect te hebben op veel van haar kiezers. 

Wie is Eric Zemmour, de radicaal-rechtse stoorzender die in april 2022 een gooi doet naar het Frans presidentschap? De gewezen politiek journalist van Le Figaro schoot in enkele weken tijd als een komeet naar boven in de opiniepeilingen. De snedige polemist en omstreden bestsellerauteur van Joodse origine is eind 2021 hét politieke fenomeen van Frankrijk. Hij schudt de politieke kaarten door elkaar en fascineert vriend en vijand.

De verrechtsing van Frankrijk is een proces dat al jaren geleden begon, schrijft Koen Dillen. Eric Zemmour is daar slechts het meest recente symptoom van.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.