Doorgaan naar inhoud

De profeet

De profeet - Kahlil Gibran

Omschrijving

De stem van de bekende acteur Rein Edzard is net als goede wijn onvergetelijk: een diepe warme mannelijke stem met een onroerend zacht timbre en genuanceerde tonen, een stem die als het ware gemaakt lijkt te zijn voor de teksten van Kahlil Gibran.

De vertaling van 'De Profeet' is het meest bekende en in het Engels geschreven boek van de Libanese dichter en schilder Kahlil Gibran. Het is een onvergetelijk, onvergankelijk en onvervangbaar werk geworden. Ook in Nederland, waar het sinds ongeveer 75 jaar een groeiende lezerskring vond, worden er passende woorden aan ontleend bij plechtige gebeurtenissen zoals doop, huwelijk, geboorte en dood, bij feestelijke en minder feestelijke gelegenheden, door mensen van allerlei overtuiging en afkomst, door gelovigen en niet-gelovigen, door jongeren en ouderen.

"Toen zei Altmira: Spreek tot ons over liefde. En hij hief het hoofd en zag de mensen aan en er viel een diepe stilte over hen. En met grote stem zei hij: Wanneer de liefde wenkt, volg haar, al zijn haar wegen zwaar en steil. En zo haar vleugelen je omhullen, laat je gaan, al zou het zwaard, verborgen in haar veren, je verwonden. En zo zij tot je spreekt, geloof haar, ook al verstrooit haar stem je dromen, zoals de noordenwind je tuin verkeren doet in dorre woestenij."

Inhoud
1. Almoestafa
2. Liefde
3. Huwelijk
4. Kinderen
5. Geven
6. Eten en drinken
7. Arbeid
8. Vreugde en smart
9. Huizen
10. Kleding
11. Kopen en verkopen
12. Misdaad en straf
13. Wetten
14. Vrijheid
15. Rede en hartstocht
16. Pijn
17. Zelfkennis
18. Onderwijzen
19. Vriendschap
20. Praten
21. Tijd
22. Goed en kwaad
23. Gebed
24. Genot
25. Schoonheid
26. Godsdienst
27. Dood
28. Almitra
29. Vaarwel
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.