Doorgaan naar inhoud

De rechtenrevolutie

De rechtenrevolutie - Michael Ignatieff
Paperback
Tweedehands vanaf 6,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
6,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Sinds de proclamatie van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in 1948 hebben mensenrechten wereldwijd in de aandacht gestaan. Strijd om rechten - voor vrouwen, homoseksuelen, minderheden - laait her en der steeds opnieuw op. Mensenrechten vormden zelfs de rechtvaardiging van een militaire interventie: Kosovo 1999.

In Canada was de strijd van de aboriginals en van de Franstaligen voor erkenning van hun rechten aanleiding tot een ware rechtenrevolutie. De Canadese historicus Michael Ignatieff analyseert de ontwikkeling van deze revolutie. Zijn bevindingen bieden perspectief voor de rechten van minderheden elders. De strijd voor rechten is gediend met publiek debat en heldere, overtuigende argumentatie, eerder dan met harde confrontatie of geweld.

Orthopedagoog en publicist Bas Levering: "Michael Ignatieff is een van die zeldzame auteurs die even toegankelijk is voor de leek, als uitdagend voor de professional. Hij bereikt dat uitzonderlijke niveau door zonder enige terughoudendheid en in directe taal te spreken over de problemen waar we in onze tijd voor staan. In De Rechtenrevolutie laat Ignatieff haarscherp en overdonderend zien hoe onze wereld in de afgelopen halve eeuw een humaner juridisch bewustzijn verwierf en waarom die wereld in dat opzicht ook nog
altijd onaf is."