Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Steenuil - Ronald van Harxen, Pascal Stroeken

Specificaties

De Steenuil

Ronald van Harxen, Pascal Stroeken

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

Een fascinerend boek voor iedereen die alles wil weten over de steenuil. Al 25 jaar lang zijn de auteurs compleet 'gebiologeerd' door deze bijzondere vogel samen met vele vrijwilligers. Dit boek portretteert de boeiende leefwijze van de steenuil, zijn omgeving, verspreiding en bescherming en vooral ook zijn bijzondere relatie met de mens.

Van oudsher spreekt de steenuil tot de verbeelding. Op munten uit het oude Griekenland kwam zijn afbeelding al voor. En ook vandaag de dag siert de steenuil menig poster en postzegel. Het meest opvallende is zijn indringende blik: met zijn felgele ogen lijkt hij dwars door je heen te kijken. En als cultuurvolger bevindt de steenuil zich vrijwel altijd in de nabijheid van mensen.

Tijdens hun onderzoek hebben de auteurs talloze mensen ontmoet die 'iets hebben' met de steenuil. Boeren bij wie hij op het erf broedt, vrijwilligers die nestkasten ophangen: allemaal zijn ze belangrijk voor het voortbestaan van deze prachtige vogel. Hun verhalen gecombineerd met de resultaten uit het onderzoek maken 'De steenuil' een intrigerend boek.

Trefwoorden: natuur, vogels, uilen, steenuilen, vogelbescherming, vogelonderzoek, ecologie, biologie, agrarisch natuurbeheer, natuurherstel, cultuurlandschappen, diergedrag, faunabescherming, weilanden, knotwilgen

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht