Doorgaan naar inhoud

De stoel van Friso Kramer / Friso Kramer s chair

De stoel van Friso Kramer / Friso Kramer s chair - Yvonne Brentjens
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie Premsela Design Stories

Omschrijving

De veelbekroonde Revolt-stoel, in 1953 ontworpen door Friso Kramer (1922) voor fabrikant Ahrend/De Cirkel, is een icoon in de geschiedenis van de industriële vormgeving in Nederland. Al bij zijn introductie gold de stoel als zeer vernieuwend en veroverde snel een vaste plek in klaslokalen, kantoren en woningen wereldwijd. Yvonne Brentjens, kunsthistorica en gespecialiseerd in 20e-eeuws Nederlands ontwerp, schreef een portret van deze succesvolle stoel en zijn ontwerper.
In plaats van buizen, die indertijd voor goedkoper gebruiksmeubilair werden toegepast, gebruikte Kramer plaatstaal voor het frame. De rug en zitting zijn van geperst fiber gemaakt. Het is een onverwoestbaar product, rank en licht, een van de eerste stoelen die werkelijk in massa werden geproduceerd.
Friso Kramer geldt als belangrijke pionier van het industriële ontwerp. Zijn inspanningen om het industriële product aan te passen en te verbeteren, waren van grote betekenis voor het vak en hebben tal van ontwerpers beïnvloed.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.