Doorgaan naar inhoud

De tien plagen van de staat

De bedrijfsmatige overheid gewogen

De tien plagen van de staat - N. ter Linden, Nico ter Linden
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie Kennis / Openbare mening / Politiek

Omschrijving

De overheid is niet meer de betrouwbare rots in de branding waar de samenleving zekerheid aan ontleent. Marktdenken en managementhypes teisteren de huidige overheid als de tien plagen het Egypte van weleer. Financiële en economische overwegingen bepalen haar beslissingen. De overheid werd autistisch en sloot zich in zichzelf op. Ze verloor het zicht op haar eigenlijke verplichtingen. Het bieden van adequaat onderwijs bijvoorbeeld, of het garanderen van adequate zorg. Continuïteit ging verloren door aanhoudende veranderzucht; en de burger verloor het zicht op deze bestuurlijke mallemolen.

Frank Ankersmit en Leo Klinkers vroegen acht collega's met een achtergrond op het gebied van openbaar bestuur om te analyseren wat er problematisch is aan de overheid van nu. Zo schrijft Jouke de Vries over de spanning die er bestaat tussen de logica van het openbaar bestuur en de denkwijze van de manager.

Margo Trappenburg neemt de verregaande veranderzucht van de overheid op de korrel. En Sandra van Thiel toont aan hoe de overheid, na de jarenlange uitbesteding van taken, worstelt met het 'legenestsyndroom'.

Frank Ankersmit is hoogleraar Geschiedfilosofie in Groningen. Leo Klinkers is directeur van de Public Policy Consultants.

Met bijdragen van Frank Ankersmit, Paul Frissen, Paul de Goede, Luchien Karsten, Leo Klinkers, Martin Sommer, Sandra van Thiel, Margo Trappenburg, Evelien Tonkens en Jouke de Vries.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.