Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Tragopan van Kohistan - Marcel Kurpershoek

Specificaties

De Tragopan van Kohistan

over klimmen, geloof en de Great Game

Marcel Kurpershoek

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Vanaf € 6,90.

Omschrijving

In De tragopan van Kohistan trekt Marcel Kurpershoek door de Himalaya, Hindukush en Karakoram. Hier speelden Britse en Russische geheime agenten Kiplings Great Game. Hij ziet hoe de fanatieke sjia- en soenni-islam slag leveren en rationele isma eten stand proberen te houden op de oude zijderoute. Op zoek naar de zeldzame tragopan in een ongerepte Induszijvallei, ontdekt hij een oervorm van de Taliban. Voorbij de wereld van mens en dier komt hij zichzelf tegen op de hellingen van de K2. Hij ervaart er hoogteziekte, bevriezing, lawines en steenval om uiteindelijk oog in oog te kunnen staan met de natuur in haar meest indrukwekkende gedaante.
In het tweede deel gaat Kurpershoek in op de religieuze tegenstellingen die het gebied tekenen: tolerantie, individuele vrijheid en respect voor de vrouw staan recht tegenover onderdrukking, corruptie en rechtsongelijkheid. Kurpershoek beschrijft de wijze waarop 9/11 heeft bijgedragen aan deze discrepantie en biedt mogelijkheden om het toenemende fundamentalisme een halt toe te roepen.
Marcel Kurpershoek (1949) publiceerde de reisverhalen Diep in Arabi n De laatste bedoe (heruitgegeven als Het woeste Arabi Onzalig Jeruzalem, en de essaybundel Wie luidt de doodsklok over de Arabieren?
Over Het woeste Arabi br>Een van de meest fijngevoelige schetsen van het hedendaagse Saoedi-Arabi - Elsevier

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 5-8 werkdagen
€ 6,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht