Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De vrouw die de honden eten gaf - Kristien Hemmerechts

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  De Geus
 • ISBN:
  9789044531589
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  14,3 x 22,1 x 2,7 cm
 • Gewicht:
  427 gram
 • Rubriek:
  Literatuur
 • Jaar:
  2014

De vrouw die de honden eten gaf

Kristien Hemmerechts

Beoordeel dit boek ook!
Hardback  Tweedehands vanaf € 8,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Odette is de meest gehate vrouw van België. Ze zit in de gevangenis voor medeplichtigheid aan een ophefmakend zedenmisdrijf. Ze werd meegesleept door M; haar man en de vader van haar drie kinderen. Nooit heeft ze hem tegengehouden, ze deed alles wat hij haar opdroeg. Of bijna alles. Binnenkort komt ze vrij en gaat ze naar een klooster. Om te werken. Als ze niet werkt zal ze bidden. Wie is deze vrouw? Speelbal of gewetenloos monster?

"De vrouw die de honden eten gaf" is gebaseerd op het leven van Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux. Al voor verschijnen is er veel commotie in de media. De vrouw die de honden eten gaf is géén apologie, maar een poging om de gruwelijke gebeurtenissen te reconstrueren:

‘In de zomer van 2012 werden in België oude wonden opengereten toen duidelijk werd dat Michelle Martin, ex-vrouw en handlangster van Marc Dutroux, vervroegd zou worden vrijgelaten. De kloosterzusters van Malonne hadden beloofd haar onderdak en werk te verschaffen. Een woedende massa betoogde bij de poorten van het klooster en eiste dat Martin de volledige straf zou uitzitten. Terwijl ik naar het nieuws keek en de krantenartikelen las die beschreven hoe Martin de twee meisjes die haar man in zijn kelder had opgesloten niet had gered, probeerde ik me voor te stellen wat er in haar omging. De vrouw die de honden eten gaf is geen verdediging of rechtvaardiging, wel een poging om de gruwelijke gebeurtenissen te reconstrueren vanuit haar standpunt.’ – Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (1955) maakte naast haar vele romans en verhalenbundels ook naam met haar autobiografische essays. "Taal zonder mij" (1997) is daarvan ongetwijfeld het bekendste. Met haar kenmerkende stijl weet ze de meest ingewikkelde thema’s op een invoelbare manier te verwoorden. Bij De Geus verschenen eerder "De dood heeft mij een aanzoek gedaan" (2010) en de romans "Gitte" (2011), "Haar bloed" (2012) en een heruitgave van "Ann" (2012). In oktober 2012 volgde "Kronkelpaden van het geheugen", waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50

Met buikbandje

Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 8,00

Leesexemplaar, paperback.

Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 8,00
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

3,17 van 5 sterren

Gebaseerd op 6 beoordelingen.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht