Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De wereldburger bestaat niet - R. Cuperus

Specificaties

De wereldburger bestaat niet

waarom de opstand der elites de samenleving ondermijnt

Rene Cuperus

Beoordeel dit boek als eerste!
 Tweedehands vanaf € 8,50.

Omschrijving

We leven in gevaarlijke tijden. De internationale kredietcrisis heeft ons in de eerste echte globaliseringscrisis gestort. Dat is niet alleen een financieel-economische crisis, maar ook een sociale en morele crisis. Maatschappij, economie en politiek raken op drift door de ontwortelende globalisering. Vertrouwde samenlevingen worden ontwricht. Er treedt een steeds hardhandiger scheiding op tussen winnaars en verliezers. Overal in Europa duiken populistische bewegingen op, vaak van radicaal rechtse snit, soms links-populistisch.
Zal het een land als Nederland opnieuw lukken zich aan te passen aan de spelregels van de globale wereldsamenleving? Welke prijs moet daarvoor worden betaald? En is de bevolking bereid die prijs te betalen?
In De wereldburger bestaat niet zoekt René Cuperus de pijngrens van de veranderingen op. Op het scherp van de snede analyseert hij hoe de Europese middenklassensamenlevingen onder druk staan van de ‘globaliseringsopstand’ van pseudo-kosmopolitische elites. En waarom middenpartijen als de PvdA en het cda dreigen te bezwijken onder de maatschappelijke krachten van dynamiek en onbehagen die op hen inbeuken.
Gevraagd: een fundamentele ‘reset’ van het vastgelopen economisch-maatschappelijke systeem door een minder losgezongen en zelfzuchtige elite.

René Cuperus (1960) is cultuurhistoricus en internationaal actief ‘ideoloog’ van de Partij van de Arbeid. Hij schrijft regelmatig voor de opiniepagina’s van de Volkskrant en nrc Handelsblad. Hij is oprichter van het ‘Forum Scholars for European Social Democracy’, een Europees netwerk van centrumlinkse denktanks.

Over René Cuperus:

‘Van de kleine groep adviseurs rondom Wouter Bos is Cuperus de origineelste denker. Hij durft onaangename standpunten in te nemen.’
felix rottenberg, het parool

‘Cuperus houdt zich met verheven, dramatische zaken bezig.’
j.l. heldring, nrc handelsblad

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 8,50

Vestigingen in België

Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 5-8 werkdagen
€ 20,95 € 6,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht