Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De wetenschap der Sacramenten - C. Webster Leadbeater

Specificaties

De wetenschap der Sacramenten

C. Webster Leadbeater

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 22,50.

Omschrijving

Fotomechanische herdruk van de omstreden Wetenschap der Sacramenten uit 1924 in een beperkte en genummerde oplage van 1000 exemplaren.

C.W. Leadbeater (1847-1934) was in zijn jonge jaren predikant in Engeland, maar werd een der belangrijkste - en meest omstreden - occultisten van het Theosofisch Genootschap in Adyar (India), maar later ook in Engeland waar hij samenwerkte met H.P. Blavatsky. Hij was leider van de Esoterische School en de oprichter van de Vrij-Katholieke Kerk. Tijdens zijn bestudering van de 'Etherische Archieven', door Rudolf Steiner later de 'Akasha Kronieken' genoemd, kwam hij tot de omstreden conclusie dat Jezus en Christus twee verschillende, maar uiterst gewone, personen waren.
In later werk beschreef hij zelfs dat de Christus-persoon uit de Evangeliën nooit had bestaan, maar een 'uitvinding van monniken' zou zijn geweest. Zijn theorieën waren zeer revolutionair en deden veel stof opwaaien binnen het 'establishment'; en dat doen ze nu nog - alleen al, omdat ze tot op vandaag niet weerlegd konden worden. De Wetenschap der Sacramenten is een praktisch handboek over een onderwerp dat weliswaar zo oud is als de wereld, maar waarvan het bestaan pas de laatste decennia aanvaard is geworden.

Leadbeater gaat er van uit dat de menselijke ziel het vermogen bezit om de ons omringende onzichtbare wereld op precies dezelfde wijze waar te nemen, als waarop de mens de zichtbare, stoffelijke wereld om hem heen beziet. Het gaat hierbij om een uitbreiding van de fijnere zintuigen die ieder mens weliswaar van nature bezit, maar die stap voor stap ontwikkeld moeten worden. Ideale hulpmiddelen bij de ontwikkeling van deze zintuigen zijn 'ceremonie' en 'liturgie'. Het is daarom van essentieel belang de innerlijke kant van ceremonieën, zoals de Sacramenten, te onderzoeken, zodat wij te weten komen hoe deze het best functioneren bij de verwezenlijking van het religieuze ideaal: 'Een harmonisch mens, die behalve stoffelijk wezen ook geestelijk wezen is, en daardoor in staat de vele onderverdelingen, waaruit hij is opgebouwd - stoffelijk, astraal, mentaal, intuïtief, geestelijk en goddelijk - te onderscheiden.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 22,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht