Doorgaan naar inhoud

De wolven namen alles mee [e-Book]

Op zoek naar de door de nazi's geroofde kunstverzameling van mijn familie

De wolven namen alles mee - Simon Goodman
e-Book
Nieuw vanaf 11,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
11,99
Download direct dit e-book

Omschrijving

Fritz Gutman, een telg uit een rijk Duits-Joods bankiersgeslacht, beheerde voor de oorlog een Amsterdamse dependance van de Dresdner bank aan de Gouden Bocht. Hij woonde met zijn gezin op landgoed Bosbeek in Heemstede. Ze hadden een butler, een kok, een gouvernante, zeven dienstmeisje en twee chauffeurs. Het huis stond vol kunst, dure meubels, tapijten, vazen, Chinees porselein en er hingen grote meesters aan de muren. Maar aan hun bekoorlijke leven kwam een einde toen op 10 mei 1940 de Duitsers Nederland binnen vielen. De nazi’s namen hun schitterende kunstcollectie in beslag.

In De wolven namen alles mee gaat nazaat Simon Goodman op zoek naar zijn bijzondere familiegeschiedenis. Als in 1994 zijn vader, de zoon van Fritz, overlijdt, blijkt uit zijn nagelaten papieren dat hij een groot deel van zijn leven bezig is geweest de door de nazi’s gestolen kunstcollectie van de familie weer bij elkaar te krijgen.

Naast de verschrikkelijke lotgevallen van de familie beschrijft Goodman de geschiedenis van de enorme kunstcollectie. Hier ontpopt Goodman zich als een ware detective; hij gaat de wereld over en probeert op allerlei plekken belangrijke familiebezittingen terug te krijgen. Elk kunstwerk dat hij terugvindt, is voor hem een genoegdoening op de zo smadelijke geschiedenis.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    J.M. Meulenhoff
  • ISBN:
    9789460925764
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Aantal Pagina's:
    322
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Oktober 2015
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.