Doorgaan naar inhoud

Deel 1 Bovenste extremiteit en deel 2 Onderste extremiteit

Diverse auteurs
Deel 1 Bovenste extremiteit en deel 2 Onderste extremiteit - Axel Beernaert, Ann Cools, Paul de Buck, Philip Roosen, Fabienne van de Steene, Bart Vanthillo, Damien van Tiggelen
Onbekend

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Mobilisaties en manipulaties van de extremiteiten geeft een duidelijk overzicht van de meest bruikbare mobilisatie- en manipulatietechnieken van de extremiteiten in de klinische praktijk.

De kinesitherapeut leert de perifere gewrichten veilig en doeltreffend te mobiliseren en manipuleren.

Naast de specifieke mobilisatietechnieken komen een aantal harmonische technieken aan bod.

Deze passieve oscillerende mobilisaties zijn bij heel veel patiënten nuttig wegens hun pijninhiberende en anti-inflammatoire werking.

Per gewricht komen de 'mobilizations with movement' aan bod voor de behandeling van musculoskeletale aandoeningen. Ook de manipulatieve technieken worden uitgebreid besproken.

Het eerste hoofdstuk van het eerste boek gaat kort in op de principes, de biomechanica en de theoretische achtergrond van mobilisaties en manipulaties.

De volgende drie hoofdstukken bespreken de technieken van de bovenste extremiteit: de schouder, de elleboog en de hand en pols.

Elk hoofdstuk beschrijft de specifieke technieken voor een gewricht stap voor stap met een bespreking van de uitvoering. Een of meer foto's illustreren elke techniek.

In het tweede boek komen de technieken van de onderste extremiteit op dezelfde manier aan bod. Ook hier beschrijven drie hoofdstukken de technieken die gebruikt kunnen worden voor de behandeling van de heup, de knie en de enkel en voet.

Extra informatie

Mobilisaties en manipulaties van de wervelkolom benadert op dezelfde wijze de behandeling van de wervelkolom.

Over de auteurs

Axel Beernaert studeerde in 1972 af als kinesitherapeut. Van 1972-1977 specialiseerde hij zich n de manuele therapie in Zweden (bij Jern Hamberg) en Noorwegen (het Freddy Kaltenbornconcept).

In 1984 stichtte hij FILAX, een postgraduaatbijscholing in mauele therapie en in 1991 BIMOMT (Belgian Institute for Modern Ortopaedic Manual Therapy). Van beide organisaties is hij hoofddocent.

In 1992 behaalde hij een Master Degree in Orthopaedic Manual Therapy aan het Ola Grimsby Institute in Salt Lake City Utah (USA).

In 1996 werd hij kerndocent aan de postgraduaatopleiding Musculoskeletale kinesitherapie van de UGent.

Ann Cools is sinds 1998 verbonden aan de UGent, vakgroep revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Haar interessedomein is revalidatie van de schouder en functionele oefentherapie, waarin zij eveneens actief is als zelfstandig kinesitherapeute.

In 2003 promoveerde zij tot doctor in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de UGent met als onderwerp 'Analyse van de scapulothoracale spierrekrutering bij bovenhandse sporters'. Haar onderzoeksdomein situeert zich in de musculoskeletale kinesitherapie, met name het domein van de schouderrevalidatie. Over dit onderwerp heeft zij internationale en nationale publicaties op haar naam. Zij is eveneens actief als spreker op nationale en internationale congressen, en als lesgever op bijscholingscursussen.

Bart Vanthillo studeerde in 1991 af aan de UGent als licentiaat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Hij specialiseerde zich vervolgens in de orthopedische manuele therapie. Hij is sinds 1991 als praktijkassistent verbonden aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de UGent, waar hij lesgeeft in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie. Sinds 1996 is hij ook kerndocent aan de postgraduaatopleiding Musculoskeletale kinesitherapie van de UGent.

Als zelfstandig kinesitherapeut is hij sinds 1991 dagelijks bezig met manuele therapie bij rug- en nekpatiënten. Hij komt er in contact met een ruim aanbod van rug- en nekproblemen.





Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.