Doorgaan naar inhoud

Descartes' dochter

Descartes' dochter - Meester
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Voor Henriëtte Habbema, studente geneeskunde in Amsterdam, is het een zaterdag als alle andere. Tot ze haar oma een bezoekje brengt en haar in stukken gesneden aantreft. De volgende dag ontvangt Henriëtte een pakket met twee zeer oude drukken van Descartes' Discours de la méthode en Meditationes. Met de boeken is iets vreemds aan de hand: alle passages over God zijn herschreven. Henriëtte gaat op onderzoek uit en stuit op een complot waarin vrijmetselaars, alchemisten en filosofen een rol spelen.

Met deze spannende roman herschrijven de Gebroeders Meester de geschiedenis van de wijsbegeerte radicaal. Van vrijmetselaarsloge De Friesche Trouw - die een belangrijke rol speelt in dit boek - kregen zij bij hoge uitzondering toestemming om enkele van haar bijeenkomsten bij te wonen.

Frank en Maarten Meester zijn filosoof en literatuurwetenschapper. Eerder schreven zij de boeken Meesters in de filosofie en Meesters in religie. Maarten vormt samen met Sabine van den Berg het schrijversduo Mimi Meester, bekend van de thriller Hoe de mummies verdwenen uit Wieuwerd.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.