Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Dieselend door Nederland - Henk de Jager, Arjan Ligtenbarg

Specificaties

Dieselend door Nederland

Henk de Jager, Arjan Ligtenbarg

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 37,50.

Omschrijving

Voor de treinenliefhebber en voor wie met de trein heeft gereisd, voor school, werk of tijdens militaire dienst; voor wie de kartonnen treinkaartjes nog heeft meegemaakt.
Voor wie de gele NS-treinen destijds alleen van plaatjes kende, maar ze in de eigen woonplaats nooit te zien kreeg; voor wie vanaf een te laag perron in de trein moest klimmen en dan in de trein nog een opstapje aantrof.
Voor de reiziger in het spitsuur, die in een langzame trein zonder omroepinstallatie of centraal bediende deuren zat, en die voor een beetje frisse lucht wel 70 omwentelingen met een zwengeltje moest maken om het raam 15 centimeter naar beneden te draaien. Voor wie van landschappen houdt, voor wie van kleinschalige stationnetjes houdt, met armseinen, telegraafdraden langs de baan, een plaatskaartenkantoortje en handelinrichtingen voor wissels, seinen en overwegen.
Een fotoboek met rode en blauwe treinen, met armseinen en kleine stationnetjes, met treinkaartjes van vroeger. De tijden zijn wèl veranderd. Voor wie het zich herinnert, en voor wie het terug wil zien, een fotoboek met een verzuchting, een knipoog en een glimlach. In 21 hoofdstukken toont dit boek het dagelijks beeld van de treindiensten op de NS-diesellijnen in de periode 1954-1985. Voorts komen extra ritten, excursieritten, terzijdestelling en sloop van het dieselmaterieel aan bod.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 37,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht