Doorgaan naar inhoud

Doeltreffend klasbeheer

effectief omgaan met de klasgroep

Doeltreffend klasbeheer - Gilbert Redant
Paperback
Tweedehands vanaf 18,50

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
18,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Klasmanagement gaat over de agogische en organisatorische inzichten en vaardigheden die nodig zijn voor een doeltreffende omgang met de klas. Voor de aanstaande leraar als student op stage en voor de beginnende lesgever lijkt ordehandhaving daarbij een eerste bekommernis. Dit boek presenteert een kader van waaruit gedacht en gewerkt kan worden aan dit traditioneel nogal verwaarloosde aspect van de lerarenopleiding.
Een dergelijk ordeningskader is essentieel voor het scheppen van een optimale leeromgeving. Het bewijst echter evengoed zijn nut bij het ondervangen van de sociale angst en de gevoelens van onzekerheid die de beginner gewoonlijk ten deel vallen.

Het boek richt zich ook tot de meer ambitieuze leraar die de knepen van het vak allang kent, maar de beperkingen van het gangbare klassysteem wil overstijgen. Vanuit twee sterk verschillende invalshoeken worden middelen aangereikt om te werken aan een positief klasklimaat. Hierbij staat niet alleen het management in voor de gepaste leeromgeving, er wordt ook geïnvesteerd voor meer besef van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de leerlingen.

"Hoewel in eerste instantie bedoeld voor leerkrachten in opleiding, kunnen ook ervaren mensen die de klas al bijna als hun broekzak kennen, hier terecht voor wat achtergrond en veel tips."
De Opvoeder

"Een rijk boek."
Leesidee

"Een waardevol boek!"
School- en klaspraktijk

"Een overzichtelijk en goed onderbouwd werk"
NBD/Biblion

"Honderd ogen op je rug."
Klasse

"De auteur heeft interessante dingen te vertellen over onderwijs en de mensen die in dat onderwijs moeten overleven."
Nova et Vetera

Over de auteur
Gilbert Redant studeerde pedagogiek en psychologie aan de Universiteit Gent. Voor hij als pedagoog werkte in de opleiding van leerkrachten, was hij onderzoeker aan deze universiteit. Ook in die functie was hij bij de lerarenopleiding betrokken; hij publiceerde ondermeer over de Visie van toekomstige onderwijzers op hun opleiding en beroep.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.