Doorgaan naar inhoud

Een kennismaking met de oude wereld

Een kennismaking met de oude wereld - Lukas de Blois, Bert van der Spek
Paperback
Nieuw vanaf 43,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
43,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

De oude wereld van het Middellandse-Zeegebied is in veel opzichten de bakermat van zowel de Europese als de islamitische beschavingen. Veel zaken die tot op de dag van vandaag bepalend zijn voor de westerse cultuur, zijn in de periode van 3500 voor Christus tot 500 na Christus ontstaan. Hierbij kan gedacht worden aan moderne rechtstelsels en aan de wijsbegeerte, die zonder het Romeinse recht en de Griekse filosofie ondenkbaar zouden zijn geweest. Het jodendom en het christendom zijn in de Oudheid ontstaan en ook de islam is door de Oudheid beïnvloed. Dit boek laat de lezer kennismaken met deze oude wereld. Sinds Een kennismaking met de oude wereld ruim drie decennia geleden verscheen heeft het zich niet alleen bewezen in het Nederlandse geschiedenisonderwijs. Ook in Duitsland en Engeland is het inmiddels een 'moderne klassieker'.

In de eerste zeven hoofdstukken wordt het Nabije Oosten besproken. Vervolgens staat de Griekse wereld in vier hoofdstukken centraal en in de laatste hoofdstukken komt Rome aan de orde. De auteurs richten hun aandacht met name op verschijnselen die van algemeen historisch belang zijn en die van invloed zijn geweest op de latere westerse beschaving, zoals maatschappijstructuren, machtsverhoudingen, sociale conflicten, politieke theorieën en godsdiensten.

Een kennismaking met de oude wereld is een helder en rijk geïllustreerde inleiding in de geschiedenis van de oude wereld en is geschikt voor beginnende studenten en een breed publiek belangstellenden.

In deze derde editie is rekening gehouden met nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en didactische vernieuwingen. Op de website staan zijn twee studiewijzers met studievragen, verwerkingsopdrachten en bronteksten.

L. de Blois is emeritus hoogleraar oude geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. R. van der Spek is emeritus hoogleraar oude geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.