Doorgaan naar inhoud

Een ongemakkelijke waarheid

het gevaar van het broeikaseffect en wat we eraan kunnen doen

Een ongemakkelijke waarheid - Al Gore
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
20,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Soms lijkt het alsof de klimaatcrisis zich langzaam voltrekt. In werkelijkheid gaat het erg snel. Onze planeet is in een echte noodsituatie terechtgekomen.
In het Chinees wordt 'crisis' aangeduid met twee karakters. Het eerste staat voor 'gevaar' en het tweede voor 'kans'. Om het gevaar dat op ons afkomt te kunnen afwenden moeten we eerst erkennen dat we voor een crisis staan. Waarom lijken onze leiders dan niets te horen van de waarschuwingen die zo luid en duidelijk klinken?Verzetten ze zich tegen de waarheid omdat ze weten dat ze moreel verplicht zijn om op te treden zodra ze het probleem wel erkennen? Is het simpelweg gemakkelijker om de waarschuwingen te negeren?
Misschien. Maar ongemakkelijke waarheden gaan niet weg door de andere kant op te kijken. Als er niet op gereageerd wordt, zullen de problemen niet verminderen maar toenemen.
AL GORE
Voormalig vice-president Al Gore is de topman van Current TV, een onafhankelijk tv-station voor jonge mensen. De non-fictieprogramma's van dit net worden gemaakt door de kijkers en door stadsjournalisten.
Al Gore staat ook aan het hoofd van Generation Investment Management, een onderneming die gericht is op een nieuwe benadering van duurzaam investeren. Gore is lid van de Raad van Bestuur van Apple Computers en senior adviseur voor Google.
Gore werd in 1976 gekozen tot lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en in 1984 en 1990 tot lid van de Senaat. Op 20 januari 1993 werd hij be gd als de 45ste vice-president van de Verenigde Staten. Hij vervulde die functie acht jaar. Hij is auteur van de bestseller Earth in the Balance en van Human Spirit.
Al Gore en zijn vrouw Tipper leven in Nashville,Tenessee. Ze hebben vier kinderen en twee kleinkinderen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.