Doorgaan naar inhoud

Een toelichting op de sjabbatochtenddienst in de synagoge

Een toelichting op de sjabbatochtenddienst in de synagoge - Benjamin Heyl
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Binnen alle godsdiensten neemt het gebed een belangrijke, zo niet essentiële plaats in. Ook het Jodendom kent zijn vaststaande ritmetijden om te bidden: ochtend-, middag-, avond- en nachtgebed. De dag begint met het gebed bij het ontwaken en eindigt met het gebed bij het slapen gaan. In de loop van de dag wordt het middag- en avondgebed uitgesproken en berachot - lofzeggingen - om de Eeuwige, onze G-d, de Schepper van hemel en aarde, te danken voor al hetgeen Hij ons geschonken heeft en in Zijn wijsheid en liefde in stand houdt.

Dit schrijven handelt over de sjabbatochtenddienst in de synagoge. Elke sjabbatochtend komt men tezamen om in de synagoge te dawenen - bidden -: te horen naar, en te spreken met de Eeuwige.

De sjabbatochtenddienst ligt vast. Zij geschiedt in de Hebreeuwse taal en kan gevolgd worden aan de hand van de sidoer - het gebedenboek -. Daar er op sjabbat niet gedragen mag worden zijn er in de synagoge sidoeriem - gebedenboeken - aanwezig alsook gebedsmantels - talliths - voor de mannen.

Dit boek wil een hulpmiddel zijn om inzicht te krijgen in de structuur van de sjabbatochtenddienst. In de inleiding wordt ingegaan op de doordrenking van Gods aanwezigheid in de gehele schepping en op ons dagelijks doen en laten dat wordt gevoed door het gebed en verwoord in zegeningen - berachot -. Alle gebeden die worden uitgesproken tijdens de sjabbatochtenddienst worden uitgelegd en van commentaar voorzien.


Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Damon Educatie B.V.
 • ISBN:
  9789055734443
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  240
 • Druk:
  1e
 • Jaar:
  2003
 • Publicatiedatum:
  September 2003
 • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.