Doorgaan naar inhoud

Een zandstorm, zeiden ze [e-Book]

Een zandstorm, zeiden ze - Çiler Ilhan
e-Book
Vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Is er iets aan de hand, vader, vroeg Çeto, maar met een gebaar legde Adar zijn schoonzoon het zwijgen op; er is een zandstorm op komst, zei hij, we hebben geen tijd te verliezen. Hoewel daar na die avond nog veel over is gesproken. Sommigen die niet bij de verloving waren geweest, zeiden dat ze zich niks van een zandstorm konden herinneren, dat het juist een heldere avond was geweest. Anderen meenden dat er wel wat wind had gestaan, komend uit de richting van Ginderbuiten, en het zou kunnen dat die wat fijn zand had aangevoerd, maar of je dat nou een storm moest noemen, daar waren ze niet zo zeker van.

De negentien scènes in Een zandstorm, zeiden ze beschrijven samen één dag, de dag waarop Leyla uit het dorp Eigenheim en Bilal, een van haar verwanten, uit het dorp Ginderbuiten, zich zullen verloven. De roman begint met de feestelijke voorbereidingen voor de verlovingsceremonie, maar eindigt rampzalig.

In een compacte en beeldende stijl wordt de lezer meegenomen in een wereld waar dorpse gebruiken en grotere politieke gebeurtenissen tot een verstikkend geheel hebben geleid. De oplopende spanning culmineert in een drama, gebaseerd op de gebeurtenissen die zich op 4 mei 2009 afspeelden in een dorp in het zuidoosten van Turkije.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.