Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Eeuwige schoonheid - luxe-editie - E. Gombrich

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Spectrum
 • ISBN:
  9789000357635
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Afmetingen:
  19,4 x 27,0 x 6,3 cm
 • Gewicht:
  2322 gram
 • Aantal Pagina's:
  688
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Eeuwige schoonheid - luxe-editie

Ernst Gombrich

Beoordeel dit boek ook!
Hardcover  Vanaf € 45,00.

Omschrijving

Het standaardwerk van Gombrich nu in een prachtige luxe editie!
Eeuwige Schoonheid van Ernst Gombrich is de ultieme introductie in de kunstgeschiedenis. Al meer dan 60 jaar is het boek een wereldwijde bestseller. Deze klassieker neemt de lezer mee van de allereerste grotschilderingen tot aan de kunst in de 20ste eeuw. Voor de eerste keer wordt het boek nu ook als luxe editie uitgebracht. Deze prachtige box met fluwelen afwerking, maakt van Eeuwige Schoonheid hét cadeau voor iedere kunstliefhebber.
Een van de meest complete én toegankelijke inleidingen in de kunstgeschiedenis. In Eeuwige schoonheid krijgt u een goed overzicht van de diverse perioden en stijlen in de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst zonder door de veelheid aan details de hoofdlijnen uit het oog te verliezen, vanaf de vroegste grottekeningen tot experimentele kunst. De auteur weet als een ware meester(verteller) zijn liefde en enthousiasme voor kunst in heldere taal over te brengen. Oogstrelende voorbeelden houden u van begin tot eind geboeid. Het wordt beschouwd als een van de beste en toegankelijkste geschiedenisboeken over de beeldende kunst.
 
Ernst Gombrich wordt beschouwd als één van de invloedrijkste kunsthistorici van de twintigste eeuw. Hij studeerde kunstgeschiedenis in Londen, promoveerde in Italië en was werkzaam bij onder andere het Warburg Instituut (waarvan enkele jaren als directeur) en de Universiteit van Londen. Gombrich wil kunst en mensen dichter bij elkaar brengen: geen l'art pour l'art voor hem. Zijn Eeuwige Schoonheid is meer dan 60 jaar oud, maar nog steeds zeer populair.
 
'Gombrich wordt beschouwd als een van de invloedrijkste kunsthistorici van de twintigste eeuw. hele generaties kunstgeschiedenisstudenten groeiden op met zijn gedachtegoed en binnen de wetenschappelijke wereld werd hij gewaardeerd om zijn baanbrekend werk.' De Volkskrant
'... wie het ter hand neemt voelt een geweldig enthousiasme opkruipen en geniet met volle teugen.' NRC boeken
'Ernst Gombrichs boek is zoveel minder stoffig dan andere kunstgeschiedenisboeken omdat hij een verband weet te leggen tussen het werk van zeer verschillende kunstenaars: ieder van hen poogt met de realiteit in het reine te komen; ieder van hen streeft ernaar de wereld zo goed mogelijk weer te geven zoals hij die zelf ziet. Het resultaat is een verhaal dat steeds blijft verrassen en boeien.' Alain de Botton

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Amsterdam
6
€ 75,00 € 45,00
Leiden
6
€ 75,00 € 45,00
Leuven
6
€ 75,00 € 45,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

3,31 van 5 sterren

Gebaseerd op 13 beoordelingen.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht