Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Familie begeleiden bij dementie - Ronald Geelen, Magda Hermsen

Specificaties

 • Auteur:
 • Serie:
 • Uitgever:
  Bohn Stafleu van Loghum
 • ISBN:
  9789036821049
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  14,0 x 20,5 x 1,0 cm
 • Gewicht:
  204 gram
 • Aantal Pagina's:
  156
 • Genre:
  Geneeskunde
 • Publicatiedatum:
  jul 2018

Familie begeleiden bij dementie

Ronald Geelen, Magda Hermsen

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 19,95.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Eén van de boeken uit de serie Nursing-Dementiereeks.

Omschrijving

Dit boek geeft zorgverleners praktische adviezen om de familie van iemand met dementie kundig te begeleiden. Je leest aan de hand van praktijkvoorbeelden met welke situaties en ervaringen betrokkenen kampen. Van daaruit krijg je praktische kennis, die je kunt gebruiken om familie te helpen hun ervaringen te plaatsen en ermee om te gaan.

Familie begeleiden bij dementie gaat in op de vraag wat je als zorgverlener voor de naasten van iemand met dementie kunt betekenen. Het gaat bijvoorbeeld over het verwerken van het verlies van iemands naaste, de stemmings- en gedragsveranderingen die bij dementie horen, de toenemende zorgtaken en steeds veranderende vragen waarmee familie te maken krijgt.

Het boek is opgebouwd volgens het proces dat veel mensen met dementie doorlopen. Van het verblijf thuis, de dagbehandeling, de opname in een zorginstelling tot het levenseinde. Sommige onderwerpen worden apart besproken, zoals contact met de persoon met dementie, veranderingen in intimiteit, de schuldgevoelens die familie kan ervaren en de grote verwachtingen die familie van de zorg kan hebben.

Auteurs van Familie begeleiden bij dementie zijn de psychologen Ronald Geelen en Magda Hermsen. Ronald Geelen werkt als psycholoog bij Thebe te Breda, is auteur van verschillende artikelen en boeken, waaronder Dementiezorg in de praktijk – deel 1 & 2. Hij werkt daarnaast voor het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Magda Hermsen heeft een eigen bureau voor training, coaching en supervisie. Zij is tevens als consulent werkzaam in opdracht van CCE. De illustraties in het boek zijn van haar hand.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 19,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht