Doorgaan naar inhoud

Familie begeleiden bij dementie [e-Book]

Familie begeleiden bij dementie - Ronald Geelen, Magda Hermsen
e-Book
Nieuw vanaf 19,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
19,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Dit boek geeft zorgverleners praktische adviezen om de familie van iemand met dementie kundig te begeleiden. Je leest aan de hand van praktijkvoorbeelden met welke situaties en ervaringen betrokkenen kampen. Van daaruit krijg je praktische kennis, die je kunt gebruiken om familie te helpen hun ervaringen te plaatsen en ermee om te gaan.

Familie begeleiden bij dementie gaat in op de vraag wat je als zorgverlener voor de naasten van iemand met dementie kunt betekenen. Het gaat bijvoorbeeld over het verwerken van het verlies van iemands naaste, de stemmings- en gedragsveranderingen die bij dementie horen, de toenemende zorgtaken en steeds veranderende vragen waarmee familie te maken krijgt.

Het boek is opgebouwd volgens het proces dat veel mensen met dementie doorlopen. Van het verblijf thuis, de dagbehandeling, de opname in een zorginstelling tot het levenseinde. Sommige onderwerpen worden apart besproken, zoals contact met de persoon met dementie, veranderingen in intimiteit, de schuldgevoelens die familie kan ervaren en de grote verwachtingen die familie van de zorg kan hebben.

Auteurs van Familie begeleiden bij dementie zijn de psychologen Ronald Geelen en Magda Hermsen. Ronald Geelen werkt als psycholoog bij Thebe te Breda, is auteur van verschillende artikelen en boeken, waaronder Dementiezorg in de praktijk – deel 1 & 2. Hij werkt daarnaast voor het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Magda Hermsen heeft een eigen bureau voor training, coaching en supervisie. Zij is tevens als consulent werkzaam in opdracht van CCE. De illustraties in het boek zijn van haar hand.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.