Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
De Gulden Snede - C.J. Snijders
De Gulden Snede - C.J. Snijders

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Synthese
 • ISBN:
  9789062719860
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Afmetingen:
  13,1 x 20,8 x 1,5 cm
 • Gewicht:
  252 gram
 • Aantal Pagina's:
  92
 • Genre:
  Filosofie

De Gulden Snede

C.J. Snijders

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover  Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

DE GULDEN SNEDE IS een bijzondere 'verhouding', daarom wordt ook wel gesproken van de 'gulden verhouding' of 'goddelijke verhouding' als vertaling van de begrippen 'Sectio Aurea' of'Sectio Divina', begrippen die in de renaissance in Italië werden gebruikt. Het is een verhouding die we, als we daarnaar zoeken, overal in de natuur en in de kunst tegenkomen en die een bijdrage levert aan de schoonheid van alles wat ons omringt. Kent men de gulden snede dan zie je deze terug in bijvoorbeeld bloemen, boomtakken, zeekrabben en schelpen; maar evenzeer in architectuur, beeldhouwkunst en muziek. Rond de 15e eeuw wordt de verhouding opnieuw beroemd, vooral door geschriften en tekeningen van Leonardo da Vinci, maar de gulden snede is al in de Oudheid beschreven.
Ir. C.J. Snijders (scheikundig ingenieur) raakte dermate geboeid door het principe van de gulden snede dat hij jarenlang lezingen hield om ook anderen te laten delen in zijn verwondering. Zijn jarenlange studie resulteerde uiteindelijk in dit boek, dat ook blijk geeft van zijn diepe ontzag voor het scheppend beginsel achter deze wereld.
Prof. ir. M. Gout (bouwkundig ingenieur) werd na zijn studie aan de TU Delft architect o.m. voor Philips; hij ontwierp kantoorgebouwen en fabrieken o.a. in Warschau, Hamburg, Istanbul, Barcelona en Madrid. Nadien doceerde hij jarenlang aan de faculteit Bouwkunde in Delft. Hij schreef enkele boeken en vele artikelen over o.a. symboliek bij de bouw van middeleeuwse kathedralen en de geometrische achtergronden van historische architectuur.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
4
€ 10,00

Vestigingen in België

Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht