Doorgaan naar inhoud

Filosofische verhalen voor kinderen

oude en nieuwe verhalen over levensvragen van alle tijden

Filosofische verhalen voor kinderen - Nel de Theije-Avontuur
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Nel de Theije-Avontuur
FILOSOFISCHE VERHALEN VOOR KINDEREN

Oude en nieuwe verhalen over levensvragen van alle tijden

Na het succes van 'Filosoferen met kinderen' dat in 2011 verscheen volgt hier een nieuwe bundel verhalen om met kinderen te filosoferen over levensvragen. Verhalen uit de hele wereld, uit alle culturen en uit alle religies. Verhalen die vragen oproepen, om over na te denken of om alleen maar stil naar te luisteren.
Voor een deel zijn het weer oude verhalen met een bepaalde levenswijsheid die zowel spannend als inspirerend zijn. Daarnaast zijn er veel nieuwe verhalen over dieren die in hun wereldje dezelfde sociale en emotionele dilemma's tegenkomen als de kinderen zelf, zodat ze zich daarmee gemakkelijk kunnen identificeren.
Ze vormen een prachtig geschenk aan de kinderen van nu, die er vragen over kunnen stellen en gestimuleerd worden om na te denken over zichzelf en hun leefwereld. Bij elk verhaal staan praktische tips voor de docent over het gebruik van de verhalen in de klas.
Uniek aan deze verhalen is dat ze niet allemaal vastliggen; ze kunnen aangepast worden aan de leeftijd en de mogelijkheden van de groep. Vandaar dat deze verhalen ideaal zijn voor een groep die speciale aandacht verdient. Bovendien zijn er tips voor aansluitende creatieve activiteiten.

Het boek is geïllustreerd met prachtige aquarellen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.