Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Fluiten in het donker - Petra Pronk

Specificaties

Fluiten in het donker

in gesprek met Harry Kuitert

Petra Pronk

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

Harry Kuitert staat te boek als de theoloog die zoveel muren uit het christelijke huis sloopte dat het tenslotte in elkaar moest vallen. Zijn boeken laten zich lezen als een uitwerking van de bekende regel: 'alle spreken over boven komt van beneden, ook de uitspraak dat iets van boven komt'. Hij geeft ermee aan dat gelovigen het moeten stellen met menselijke bedenksels, als ze het over de wereld van God hebben. Want eerst waren er mensen, toen goden, en toen God. Religies zijn men-senwerk, religieuze voorstellingen zijn bedacht om betekenis te verlenen aan wat uit zichzelf geen beteke-nis meebrengt. Oog in oog met de niet zo vriendelijke werkelijkheid (de onverbiddelijke dood) ziet Kuitert in religie zoiets als fluiten in het donker. 'Zingen in de nacht' heette dat vroeger, toen alles wat vromer gezegd werd. Kuitert komt uiteindelijk uit bij de mens. Je aan-gesproken voelen door andere mensen die jou nodig hebben, gaat uit boven goden en God.
Journaliste Petra Pronk maakte een portret van Nederlands bekendste theoloog aan de hand van gesprekken en zijn boeken. Ze beschrijft zijn persoon-lijke en theologische ontwikkeling. Daarbij is ze vooral op zoek naar zijn diepere motivatie. De centrale vraag: hoe komt een theoloog die zich het grootste deel van zijn leven 'in Gods handen' wist, tot de overtuiging dat God alleen bestaat 'in het verhaal'? En wat betekent dat voor hem als mens en gelovige? Met zeldzame open-hartigheid maakt Kuitert hier tenslotte de balans op.
Het boek laat zich lezen als een korte cursus bij Kuitert. Toegankelijk geschreven en met voldoende diepgang om te dienen als handboek voor theologiestudenten.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 5,00

Vestigingen in België

Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 5,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht