Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Folklore en volkswijsheden in Nederland en Vlaanderen - K. Ter Laan

Specificaties

Folklore en volkswijsheden in Nederland en Vlaanderen

K. Ter Laan

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover  Tweedehands vanaf € 17,50.

Omschrijving

'Folklore en Volkswijsheden in Nederland en Vlaanderen' schetst niet alleen een beeld, maar ook de sfeer van een vervlogen tijd: van een maatschappij die aan onze huidige gehaaste leef- en denkwereld voorafging. Een wereld zonder televisie en internet, gemeenschappen gekenmerkt door 'noaberzorg', vol verhalen en mythes.

Wat kenmerkt de ziel van een volk? Hoe vierden onze voorouders feest? Wat zongen zij? Hoe verklaarden zij de (natuur)verschijnselen, wat geloofden zij en welke rituelen en middelen wendden zij aan bij geboorte, ziekte en dood? Waar vinden bepaalde namen hun oorsprong? Folklore of volkskunde omvat, zoals K. ter Laan het in de eerste uitgave van dit boek in het voorwoord beschrijft: 'de kennis van de zeden en gebruiken en de opvattingen van het volk, alsmede de verklaring van die verschijnselen'.

Hoewel Ter Laan geen wetenschapper was, is dit boek nog steeds van grote betekenis. Het biedt een rijke bron voor de huidige en nieuwe generaties onderzoekers. De lezer vindt een overvloed aan folkloristische en geografische wetenswaardigheden die alfabetisch zijn gerangschikt. Men vindt er ook de eerste voortrekkers op het gebied van de folklore en tal van hun verklaringen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 17,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht