Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Fundamenten van de psychologie - M. Brysbaert

Specificaties

Fundamenten van de psychologie

Marc Brysbaert

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 17,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Het boek behandelt in 11 hoofdstukken de wetenschappelijke psychologie. Achtereenvolgens komen aan bod:

  • de hersenen en menselijke functies zoals waarnemen, leren (conditioneren en sociaal leren), het geheugen en motivatie
  • de intelligentie en de persoonlijkheid
  • de psychopathologie, de psychotherapie en de sociale psychologie
Omdat de fundamenten van de psychologie onderwerp zijn van dit boek, passeert een selectie van klassieke theorieÙn en onderzoekingen de revue. (Freud, James, Watson, Skinner, Gibson, Pavlov, Thorndike, Seligman, Ebbinghaus, Miller, Atkinson, Bartlett, Loftus, Maslow, Locke, Kinsey, McClelland, Bandura, Binet, Wechsler, Gardner, Coleman, Allport, Cattell, Eysenck, Rogers, Mischel, Beck, Wolpe, Adorno, Asch, Milgram, Sternberg, Heider, Flynn).

Daarnaast wordt een aantal belangrijke recente ontwikkelingen in de psychologie behandeld bij voorbeeld: hersenplasticiteit, spiegelneuronen, reconstructie van verdrongen herinneringen, zwaarlijvigheid, homo- en biseksualiteit, de waan van het IQ, de sociaal-cognitieve benadering van de persoonlijkheid, kritiek op de DSM, de invloed van de media op ons beeld van de psychiatrie, de doeltreffendheid van geneesmiddelen en psychotherapieÙn.

Dit boek biedt een handzame inleiding tot de psychologie en stelt de student en andere ge´nteresseerden in staat om in dit brede vakgebied de biologische, cognitieve en sociaal-culturele invalshoek te onderscheiden en nieuwe ontwikkelingen kritisch te volgen. Er wordt informatie aangeboden die onmisbaar is voor een wetenschappelijk verantwoorde toepassing van de psychologie. Deze uitgave is in de eerste plaats bedoeld voor de verschillende beroepsdomeinen waar hogescholen hun toekomstige bachelors en masters voor opleiden. Voor bij voorbeeld psychologische assistenten, maatschappelijk werkers, coaches, sociaal-pedagogische hulpverleners, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diÙtisten, personeelswerkers, sociaal-juridische dienstverleners, journalisten en onderwijskrachten is deze uitgave een goeie keuze. Het boek onderscheidt zich van andere inleidingen (bijna altijd bewerkingen van eerder verschenen Amerikaans handboeken) door de veelvuldige opname van onderzoek uit Nederland en BelgiÙ, waar de psychologie in het algemeen een goed niveau heeft en zich kan meten met internationaal en Amerikaans onderzoek.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 17,50

Met oefenboekje

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht