Doorgaan naar inhoud

Fundamenten van de psychologie

Fundamenten van de psychologie - Marc Brysbaert
Paperback
Nieuw vanaf 49,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
49,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Fundamenten van de psychologie is de ideale inleiding tot de belangrijkste thema’s in de psychologie. Een ruime selectie van klassieke theorieën en nieuwe ontwikkelingen passeren de revue, zoals hersenplasticiteit, computermodellen over de waarneming, reconstructie van verdrongen herinneringen, zwaarlijvigheid, LGBTQ, de waan van het IQ, de sociaal-cognitieve benadering van de persoonlijkheid, de invloed van de media op ons beeld van de psychiatrie, en het belang van psychotherapie voor de behandeling van psychische problemen.
Dit handboek is de derde, volledig herziene editie van een veelgebruikt overzichtswerk. Het is in de eerste plaats bedoeld voor de verschillende beroepsdomeinen waar hogescholen en universiteiten hun bachelors voor opleiden. Te denken valt aan beroepen zoals HBO-psychologen, maatschappelijk werkers, logopedisten, coaches, sociaal-pedagogische hulpverleners, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten, HR-managers, HBO-juristen, journalisten, onderwijskrachten, enzovoort. Daarnaast is het boek een interessante inleiding voor niet-studenten die een kort overzicht van dit fascinerende onderzoeksgebied willen krijgen.
Dit boek onderscheidt zich van andere inleidingen doordat naast de gebruikelijke internationale literatuur veelvuldig gebruik is gemaakt van onderzoek uit Nederland en België. Daarnaast is de opbouw en vormgeving didactisch geoptimaliseerd, met onder andere samenvattingen na elke paragraaf en een kernbegrippenlijst, zodat psychologie studeren efficiënt én aangenaam wordt. Het boek bevat online toetsen met interactieve meerkeuzevragen, geïntegreerd via QR-codes.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.