Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Geheimen van de Maasai + DVD - T. van der Lee, J. Groenendijk

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Balans, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789050189521
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  207
 • Genre:
  Reisgidsen
 • Jaar:
  2010

Geheimen van de Maasai + DVD

inwijding in een verdwijnende cultuur

T. van der Lee, J. Groenendijk

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

De Maasai zijn een van de bekendste, maar ook geheimzinnigste volkeren van Afrika. Zij zijn hardnekkig blijven vasthouden aan hun oude, nomadische gebruiken en rituelen, terwijl om hen heen de westerse wereld oprukte. Nu dreigt hun cultuur ten onder te gaan.

Om die reden vroeg Mokombo, de spirituele leider van de Maasai, Jan Dries Groenendijk om de taak van 'officieel filmer' van zijn volk op zich te nemen. Inmiddels heeft Groenendijk een grote hoeveelheid geheime rituelen en ceremonies vastgelegd die nooit eerder zijn gezien, laat staan gefilmd, door buitenstaanders. Ton van der Lee vergezelde hem op zijn langdurige expeditie en doet in dit unieke boek van binnenuit verslag van cultuur, tradities en rituelen van de Maasai.

Juist vanwege hun opmerkelijke culturele erfgoed willen de Maasai recht doen gelden op een eigen plaats in het moderne Kenia en Tanzania. Een centrale rol daarin speelt eenheilig bos, dat de Keniase overheid toeristisch wil gaan exploiteren. Het bos is voor de Maasai echter een belangrijke ceremoniÙle plaats, die bovendien de grootste biodiversiteit van Oost-Afrika herbergt. Ook tot dit bos, verboden terrein voor niet-Maasai, kregen Groenendijk en Van der Lee toegang. Geheimen van de Maasai is daarmee niet alleen het verhaal van een oeroude cultuur, het heeft ook een ecologische dimensie, en gaat in op de mogelijkheden van verantwoord toerisme in Afrika.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht