Doorgaan naar inhoud

Met hart en ziel

wijze verhalen van alle tijden

Met hart en ziel - Christina Feldman, Jack Kornfield, Rob Pijpers
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wijze en geestige verhalen zijn bij uitstek de levende schakels tussen volkeren en culturen. Het verhaal verbindt en kan mensen op een diepe wijze raken. Grote meesters als Boeddha en Jezus gebruikten verhalen om hun inzichten aan anderen deelachtig te maken.
Deze collectie leervertellingen uit alle tijden is samengesteld uit verschillende culturen en wijsgerige tradities van Oost en West, uit christelijke, boeddhistische, soefi-, zen-, chassidische, Indiaanse, Afrikaanse en andere bronnen.
Het boek is opgebouwd uit drie delen die ieder een aspect van de spirituele reis vertegenwoordigen. Te beginnen met het openstaan voor onze eigen mogelijkheden en de diepte van onze gevoelens. Dan het wagen van de eerste stap in een nieuwe richting, op de weg van onze eigen individuatie, een weg waarin nooit iemand ons voor kan gaan. Uiteindelijk gaat het om het tot expressie brengen van het verworvene, de onnavolgbare eigenheid inzetten in de wereld.
De verhalen weerspiegelen de thema's uit de religieuze tradities waarin wijsheid van ijdelheid wordt onderscheiden en valse idealen van de waarheid en waarin een weg wordt getoond van persoonlijke moed, compassie en vrijheid.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.