Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Geweldloos verzet in gezinnen - Haim Omer, Eliane Wiebenga

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bohn Stafleu van Loghum
 • ISBN:
  9789036809481
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  17,0 x 23,9 x 1,2 cm
 • Gewicht:
  331 gram
 • Rubriek:
  Psychologie
 • Publicatiedatum:
  okt 2015

Geweldloos verzet in gezinnen

een nieuwe benadering van gewelddadig en zelfdestructief gedrag van kinderen en adolescenten

Haim Omer, Eliane Wiebenga

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 51,95.

Omschrijving

Agressief en zelfdestructief gedrag stelt menig ouder, leraar en hulpverlener voor een dilemma. Of het nu gaat om geweld, woede-uitbarstingen, liegen, stelen of om extreme angst, dwang, schoolverzuim of internetverslaving, met regelmaat wordt gepleit voor een 'hardere' aanpak, maar escalatie ligt dan op de loer. Een effectief alternatief is te vinden in de basisprincipes van 'geweldloos verzet' waarin vastberaden verzet (zonder dreigen en straffen) en positieve aanwezigheid (zonder toegeven) worden gecombineerd. Gesteund door hun netwerk leren gezagsdragers om zowel hun gezag als de relatie met het kind op een positieve manier te herstellen. Van (on)macht naar kracht!

Dit boek opent met een bespreking van Gandhi's methode van geweldloos verzet en de toepassing daarvan binnen de context van het gezin. Inzicht in escalatieprocessen tussen opvoeders en kinderen kan helpen bij het voorkomen daarvan. Het boek bevat een praktische handleiding met heldere en concrete instructies voor ouders. Daarmee kunnen zij de principes van geweldloos verzet direct in praktijk brengen. Verder wordt aandacht besteed aan specifieke thema's als geweld tegen broers en zusjes, kinderen die het gezin 'terroriseren', het belang van samenwerking tussen ouders en leerkrachten en de toepassing van geweldloos verzet in de gemeenschap.

Deze tweede druk bevat een geheel herziene handleiding met enkele nieuwe interventies. Nieuw is ook de bijlage met een aangepaste handleiding voor gezinnen met kinderen en/of opvoeders met een verstandelijke beperking.

Het boek is geschreven voor therapeuten, hulpverleners en opvoeders die in werk of gezin geconfronteerd worden met gewelddadig en zelfdestructief gedrag van kinderen. Het biedt inzicht in processen die dit gedrag in stand houden en praktische handvatten voor het doorbreken hiervan.

De auteur Haim Omer is hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Tel Aviv, Israƫl.
Eliane Wiebenga is klinisch-psycholoog in het Lorentzhuis, centrum voor systeemtherapie, opleiding en consultatie te Haarlem.


Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 51,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht