Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Goethes wereldbeschouwing - Rudolf Steiner

Specificaties

Goethes wereldbeschouwing

Rudolf Steiner

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 17,50.

Omschrijving

Goethe en de natuur
Goethe was niet alleen dichter, hij was ook natuuronderzoeker. Deze kant van hem is veel minder bekend geworden. Goethe zelf hechtte echter veel waarde aan zijn natuurstudies en vooral aan zijn ontdekkingen op het gebied van de plantenmetamorfose en de kleurenleer.

De metamorfosegedachte
Goethe wilde het geheim van het leven ontdekken. Daartoe bestudeerde hij de plantenwereld. Steiner beschrijft hoe Goethe stap voor stap zijn doel nadert, tot hij tijdens zijn verblijf in Italiƫ de 'oerplant' ontdekt: het vormprincipe, dat aan alle plantenvormen ten grondslag ligt.

De wereld van de kleuren
Hoe kwam Goethe tot zijn 'kleurenleer'? Dit spannende proces wordt door Rudolf Steiner heel beeldend beschreven. De lezer heeft zo de mogelijkheid, Goethe op zijn ontdekkingstocht te volgen en daardoor een beter beeld van de kleurenleer te krijgen dan door welke theoretische beschouwing ook. Bovendien wordt duidelijk, waar het essentiƫle verschil ligt met de gangbare opvattingen, en welke actualiteit Goethes opvattingen ook in onze tijd hebben.

Goethes actualiteit
Goethe was ook in zijn eigen tijd een eenling. Zijn denkwijze vond geen aansluiting bij de gangbare opvattingen. Hoewel de wetenschap inmiddels veel meer feiten en gegevens heeft verzameld dan in Goethes tijd mogelijk was, is Goethes denkwijze nog lang niet achterhaald. 'Goethes denken bevat kiemen, die door de moderne natuurwetenschap tot rijping gebracht moeten worden.' Het is de verdienste van Rudolf Steiner, hierop in alle duidelijkheid te hebben gewezen.

Voorwoord van W.F. Veltman

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 17,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht