Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Goud en roem - Arne Zuidhoek

Specificaties

Goud en roem

wapenjongen van Laurens de Graaf

Arne Zuidhoek

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover  Vanaf € 5,00.

Eén van de boeken uit de serie Historische Helden.

Omschrijving

West-Indië, het gebied met namen als de Caraïbische Zee, Cuba, Curacao en de Golf van Mexico, is in de 17e eeuw in handen van Spanje. De Spanjaarden halen er zilver en goud vandaan vandaar dat er veel kapers op de kust zijn. Een kaper is bijzonder gevreesd en heeft als bijnaam 'de Gesel van de West'. Het is Lorencillo oftewel Laurens de Graaf uit Dordrecht. Mart werkt als wapenjongen voor deze zeerover die zal uitgroeien tot de grootste en beruchtste piraat van die periode. Hij en zijn maatje Harpert zijn getuige van de list waarmee de Spaanse schepen op de klippen lopen en de veroveringen in Mexico. Niet alles verloopt even voorspoedig, het leven aan boord is hard, maar Mart leeft en overleeft.

Arne Zuidhoek is met dertig boektitels een vooraanstaand publicist op maritiem gebied. Hij voer als bemanningslid en passagier op passagiersschepen van diverse nationaliteiten.
Met zijn talloze boeken en kennis over de scheepvaart en zijn realistische pentekeningen van koopvaardij- oorlogs en zeilschepen is Zuidhoek in maritieme kringen een (ook internationaal) bekende Nederlander.

Hij schreef onder andere Verzinsels van Vader Wapper, Sprookjes en Legenden van de Zeedie hij zelf ook illustreerde. Ook schreef hij verhalen voor de Donald Duck.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 14,90 € 5,00
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht