Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Goud, zilver en juwelen - Gianni Guadalupi, Ingrid Buthod-girard

Specificaties

Goud, zilver en juwelen

de mooiste sieraden door de eeuwen heen : van het oude Egypte tot Cartier

Gianni Guadalupi, Ingrid Buthod-Girard

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd met stofomslag  Tweedehands vanaf € 25,00.

Omschrijving

Goud deed in de ogen van velen slechts weinig onder voor de kleur van de rijzende zon en evenals die vuurbol boven de horizon bleef goud door de tijden heen buiten het bereik van de meeste mensen. Als symbool van goddelijkheid en macht is goud in talrijke vormen en scheppingen het metaal geweest dat werd geassocieerd met koningen, keizers en pausen, met echte rijkdom en de groten der aarde. Van oudsher vonden de begaafdste goud- en edelsmeden emplooi aan de koningshoven, waar zij dit plooibare en gewillige materiaal met andere kostbare metalen en edelstenen verwerkten tot kronen, sieraden en andere kunstwerken die de ijdelheid en praalzucht van de monarchen streelden.
Goud, zilver en juwelen, een boek dat een schat is op zichzelf, toont in 580 prachtige kleurenfoto's de fraaiste voorbeelden van edelsmeedkunst, van kostbare metalen en edelstenen verwerkt tot voorwerpen van kunstzinnige volmaaktheid. Vanaf de tijd van de farao's en Mycene tot aan de Etrusken en hun verrukkelijke sieraden, van de overdaad van de Renaissance tot de schatten van de Britse en Weense vorstenhuizen en de Maharadja's, volgen de illustraties en tekst de ontwikkeling van de kunst en de geschiedenis van rijken die opkwamen en verdwenen en voorwerpen van bijzondere schoonheid nalieten. Daarnaast is er aandacht voor de devotie die tot uiting komt in de schatten die aanbeden werden en worden in kathedralen, moskee├źn en gebedshuizen van andere religies.
Goud, zilver en juwelen wil ook de stichters van musea en andere collectioneurs eren die inzagen hoe essentieel het was de onbetaalbare schatten uit het verleden te bewaren, ook al eisten verwoestende oorlogen en de eeuwige hebzucht van dieven hun tol. Eenentwintig archeologen, kunsthistorici, museumcuratoren en andere eminente deskundigen liebben aan dit boek een bijdrage geleverd.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 25,00
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 25,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht