Doorgaan naar inhoud

Groene planeet, groene zorg

Jouw impact als zorgprofessional

Groene planeet, groene zorg - Jurjen J. Luykx, Evelyn Brakema, Diederik Gommers, Juliette Matijssen
Paperback
Nieuw vanaf 26,95

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
26,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Gezondheid, gezondheidszorg en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het tegengaan van klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en milieuvervuiling levert enorme gezondheidswinst op. Zorgprofessionals kunnen juist daarom, en vanwege het bijzondere vertrouwen dat zij in de maatschappij genieten, een sleutelrol spelen in de duurzaamheidstransitie in de zorg. Met dit boek ontdek je welke acties iedereen in de zorg kan doorvoeren om de zorgsector te vergroenen. Al lezende zul je ontdekken hoe je als zorgprofessional de koers kunt versnellen naar een gezonde planeet met gezonde bewoners.

Dit boek neemt je op een optimistische manier mee in de begrippen ‘Planetary Health’ en duurzame zorg. Of je nu zelf in de zorg werkt of niet, of je al achtergrondkennis hebt of niet: in enkele uurtjes lezen ben je bijgepraat over de laatste stand van zaken om de milieuvoetafdruk van de zorg te verlagen. Het boek biedt de meest up-to-date achtergrondinformatie zowel als concrete tips voor op de werkvloer: over CO2, circulariteit, gedragsverandering, medicatie en nog veel meer. Het boek helpt je ook om je eigen positie te bepalen aangaande een complex thema als klimaatrechtvaardigheid, en aangaande situaties waarin de duurzaamheidsopgave soms te groot lijkt.

We hebben er als redactie voor gekozen dat de experts zelf aan het woord komen. Dit zijn de professionals die zich de afgelopen jaren hebben gespecialiseerd in specifieke deelgebieden betreffende vergroening van de zorg. Zo hebben we alle expertise gebundeld in een bondig boek dat uitgaat van de meest recente en relevante literatuur. Uiteraard is het boek zo duurzaam mogelijk vormgegeven en gedrukt.

Hopelijk raak je net als wij geïnspireerd om planetaire gezondheid te zien als een kans om bij te dragen aan een groenere planeet en zo aan een groene, toekomstbestendige vorm van gezondheidszorg, nu én in de toekomst. Zo krijg je hopelijk al lezende zin om aan te haken bij de groene golf in de zorg die nu gaande is.

Veel leesplezier met ‘Groene planeet, groene zorg’!'

Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.