Doorgaan naar inhoud

Grote liefdes in de Grote Oorlog

Grote liefdes in de Grote Oorlog - Frieda Joris
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Een zwaar gewonde soldaat uit Poperinge komt terecht in een Brits ziekenhuis. Iedereen denkt dat hij dood is. Maar een verpleegster in het lijkenhuis ziet zijn vinger bewegen. Ze redt zijn leven. De soldaat wil maar één ding: haar weerzien en met haar trouwen.

Een zestienjarig meisje uit de Kempen trekt 's nachts naar de Dodendraad om soldatenbrieven het land binnen te smokkelen en om jonge Vlamingen te laten ontsnappen. Ze wordt verraden en opgepakt door de Duitsers. Een jaar lang zit ze opgesloten in de gevangenis van Turnhout. Ze wordt er verliefd op de jongen die haar wekelijks eten bezorgt.

Hoe gruwelijk oorlog ook is, de liefde is vaak sterker. Voor 'Grote Liefdes uit de Grote Oorlog' reconstrueert journaliste Frieda Joris liefdesverhalen die zich afspeelden aan het front van de Eerste Wereldoorlog. De echt gebeurde romances worden gekaderd tegen de historische achtergrond van WOI aan de hand van dagboekfragmenten, brieven en getuigenissen van de nabestaanden. Een originele manier om de geschiedenis te brengen en de gevolgen van de persoonlijke en historische gebeurtenissen te schetsen uit de Grote Oorlog.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.