Doorgaan naar inhoud

Haaien - Vanaf de oertijd tot nu

Haaien - Vanaf de oertijd tot nu - Gilles Cuny, Alain Bénétau
Hardcover
Vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
42,50  12,50
Levertijd: 5-8 werkdagen

Boek 125 uit de serie De Wetenschappelijke Bibliotheek

Omschrijving

Haaien zijn bij het grote publiek bijna net zo populair als dinosaurussen. Het zijn dan ook fascinerende dieren. Dit boek biedt je de volledige evolutie van deze diergroep - van 400 miljoen jaar terug tot tegenwoordig. 'Vliegende' haaien, haaien met borstels op hun rug, met enterhaken op hun kop of met een cirkelzaag in hun bek. Je komt creaturen tegen met een ongelooflijk bizar uiterlijk. Verder zet de auteur een aantal zogenaamde feiten op de helling: nee, haaien zijn geen 'levende fossielen' die sinds de oertijd nauwelijks veranderd zijn. En nee, haaien zijn lang niet allemaal van die bloeddorstige en moorddadige geweldenaren. Sommige uitgestorven soorten hadden niet eens tanden...
Auteur en tekenaar leveren sterke staaltjes waar je versteld van staat. Neem bijvoorbeeld de soort Carcharocles megalodon, de grootste haai die ooit geleefd heeft. In de kaken van dat beest steken tanden van wel 17 centimeter, als forse vleesmessen.

Met ruim 150 originele beeldreconstructies en tekeningen, en geschreven door een uiterst deskundige insider op dit gebied vormt dit boek een schitterende reis door de tijd voor iedereen met een fascinatie voor verdwenen werelden en de evolutie van het leven.




Recensies

Gemiddelde waardering

1 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.