Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Haat is een deugd - Gustave Flaubert

Specificaties

 • Auteur:
 • Serie:
 • Uitgever:
  De Arbeiderspers
 • ISBN:
  9789029571197
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  11,5 x 19,5 x 2,7 cm
 • Gewicht:
  369 gram
 • Aantal Pagina's:
  288
 • Genre:
  Over literatuur
 • Jaar:
  2009

Haat is een deugd

een keuze uit de correspondentie

Gustave Flaubert

Beoordeel dit boek ook!
Paperback  Tweedehands vanaf € 15,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Boek 56 uit de serie Privé-domein.

Omschrijving

De verkiezing van het Gouden Privé-domein maakte één ding duidelijk: deze legendarische reeks is nog steeds springlevend en wordt door een groot aantal lezers en verzamelaars gevolgd. Met 22% van de stemmen is Haat is een deugd van Gustave Flaubert gekozen tot Gouden Privé-domein. Vandaar deze speciale, vergulde editie.

Haat is een deugd bevat de correspondentie van Flaubert tussen 1834 en 1880. Het vormt een van de meest ontroerende, tragische, komische en leerzame brievenverzamelingen die er bestaan. Flaubert was van mening dat een schrijver zich in zijn romans en verhalen diende te onthouden van elke persoonlijke mening. Gelukkig had hij de gewoonte om na zijn dagelijkse ‘worsteling met de stijl’ geregeld een of meer brieven te schrijven. Ze bieden een fantastisch inzicht in het leven van een auteur die in zijn schepping overal aanwezig maar nergens zichtbaar wilde zijn.

Gustave Flaubert geldt als een van de grootste prozaïsten in het algemeen en uit de Franse literatuur van de negentiende eeuw in het bijzonder. Een van zijn opvattingen was, dat een schrijver zich in romans en verhalen diende te onthouden van elke persoonlijke mening. Hij diende in zijn schepping overal aanwezig te zijn maar nergens zichtbaar.

Inderdaad is de auteur van Madame Bovary, De leerschool der liefde en de Drie verhalen, afgezien van enkele vage sympathieën en vooral antipathieën, onzichtbaar gebleven. We zouden alleen via memoires en getuigenissen van anderen iets over zijn leven geweten hebben, ware het niet dat Flaubert de gewoonte had om na zijn dagelijkse 'worsteling met de stijl' geregeld een of meer brieven te schrijven om het contact met de buitenwereld te onderhouden.

Van deze omvangrijke correspondentie, die door sommigen als hét meesterwerk van Flaubert wordt beschouwd, is het overgrote deel bewaard gebleven. Het vormt een van de meest ontroerende, tragische, komische en leerzame brievenverzamelingen die er bestaan.

*Jarenlang is de correspondentie van Flaubert de lectuur geweest die op mijn nachtkastje prijkte in plaats van de bijbel. - André Gidé

*Ik heb de brieven gelezen en herlezen en ik aarzel niet ze te houden voor het ware meesterwerk van Flaubert. - Enid Starkie

*De eerste schrijver die vooruitliep op het moderne levensgevoel. - Michel Butor

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Gent
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

5 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht