Doorgaan naar inhoud

Halle en het bosland tussen Zenne en Zoniën

Halle en het bosland tussen Zenne en Zoniën - F. Vanhemelryck, R. Clement
Paperback
Tweedehands vanaf 6,00

Koop Tweedehands

Mechelen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
6,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het stukje Vlaanderen tussen Zenne en Zoni oud was ooit het hart van Brabant. Nu leunt het aan tegen de zuidelijke grens van Vlaams-Brabant. Halle is het centrum van deze schilderachtige streek met uitgestrekte bossen, weiden en velden, historische hoeven, kerken en kastelen.
De gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het renaissancestadhuis, het voormalige Jezu encollege... Niet toevallig is Halle als stadsgezicht geklasseerd. En waarom kwamen de Duitse keizer en de Engelse koning er samen met de plaatselijke vorsten? Hoeveel vreemde legers hebben er niet in en rond Halle gelegerd? Aantrekkelijk en bruisend: zo is de stad van de Zwarte Madonna en van reus Vaantjesboer tot op vandaag.
In de omgeving van Halle ligt het Hallerbos, de Zennevallei, het kasteel van Huizingen, het heuvelachtige Dworp, de hertogelijke kerk van Alsemberg, de kloosters in het Zoni oud... Dat is natuur, geschiedenis en cultuur. Net zoals de Brusselaars gewoonlijk deden, kun je alleen al voor een smakelijk geuzebier afzakken naar de streek... Maar met de toeristische tips en uitgestippelde wandelingen uit dit boek krijgt je dagje uit net dat tikkeltje meer.
Historici FERNAND VANHEMELRYCK en RAYMOND CLEMENT maken een mooie streek klaar voor ontdekking.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.