Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Han van Meegeren - Frederik H. Kreuger

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Veen Magazines
 • ISBN:
  9789076988535
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Aantal Pagina's:
  252
 • Genre:
  Kunst
 • Jaar:
  2004

Han van Meegeren

Meestervervalser

Frederik H. Kreuger

Beoordeel dit boek ook!
Hardcover  Tweedehands vanaf € 17,50.

Omschrijving

Meestervervalser

De grootste schilders ter wereld waren Nederlanders. Waarom zou de grootste vervalser aller tijden dan ook geen Nederlander zijn? Naast schilders als Rembrandt, Vermeer en Van Gogh slaat Van Meegeren als meestervervalser beslist geen gek figuur.

Han van Meegeren was niet alleen een begenadigd schilder, hij was ook een verdienstelijk wetenschapper, psycholoog en kunstkenner. Dat verklaart, volgens Frederik Kreuger, het enorme succes dat Van Meegeren had met zijn vervalsingen. Zijn schilderij De Emmaüsgangers zou nog steeds als een Vermeer in het Museum Boymans hangen als Van Meegeren in 1945 niet gearresteerd was op verdenking van collaboratie. Om een celstraf (of erger) te ontlopen, moest Van Meegeren wel toegeven dat de Vermeer die hij aan rijksmaarschalk Göring had verkocht helemaal geen Vermeer was, maar een vervalsing van eigen hand.

In dit boek leest u alles over het turbulente leven van Han van Meegeren. Een leven waarin, behalve de kunst, ook feesten, drank en vrouwen een grote rol speelden. U krijgt een cursus 'Hoe maak ik een oude meester na' en ontdekt dat De Emmaüsgangers nog valser is dan we al dachten, dat Van Meegerens vrouw Jo lang niet zo onschuldig was als ze altijd heeft beweerd en dat er nog steeds Van Meegerens als oude meesters in musea hangen.

Frederik Kreuger, hoogleraar in Delft, baseerde zijn biografie op een door hem zelf ontdekt manuscript, de geautoriseerde, maar nooit uitgegeven biografie van Jacques Van Meegeren, de zoon van de vervalser. Daarnaast raadpleegde hij vele kunstkenners en naaste familieleden van de meestervervalser.

Een biografie op basis van nieuwe feiten, met - voor het eerst - alle schilderijen van Van Meegeren in één boek!

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 17,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

2 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht