Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Handboek ontwikkelingsgericht coachen van teams - Rudy Vandamme

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Ontwikkelingsinstituut, Het
 • ISBN:
  9789490384203
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,4 x 23,3 x 2,2 cm
 • Gewicht:
  555 gram
 • Publicatiedatum:
  okt 2016

Handboek ontwikkelingsgericht coachen van teams

de ontwikkelcirkel als leidraad

Rudy Vandamme

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 41,90.

Omschrijving

We komen in een tijd dat we alleen nog resultaten van samenwerking zullen bekomen als we ook investeren in de ontwikkeling van teams.
Leidinggevenden en teamcoaches leren teams ontwikkelingsgericht te begeleiden. Het gaat dan niet meer over het oplossen van problemen, het organiseren van een leuke teambuildingsdag of het volgen van een communicatietraining. Ontwikkelingsgericht coachen van teams is het samen creƫren van een identiteit waarmee de teamleden zich kunnen verbinden. Oordeelloze dialoog, kruisbestuiving en reflectie zorgen voor meer zelfsturend vermogen van het team. De Ontwikkelcirkel wordt als methode voorgesteld om dit proces in goed banen te leiden. De methode is gebaseerd op vijftien jaar werken met teams in de meeste uiteenlopende settings.
De Ontwikkelcirkel is een gefaseerde methodiek die zich als een ritueel ontvouwt en op die manier houvast biedt aan zowel de gespreksleider als de deelnemers. Een raamwerk wordt voorzien voor zowel leidinggevenden als externe coaches, zodat je er onmiddellijk mee aan de slag kunt.
Het handboek bestaat uit 2 delen. Deel 1 bevat een inspirerende visie op teamontwikkeling en de eigenheid van de Ontwikkelingsgerichte Benadering van teams. Deel 2 beschrijft de praktijk in het opzetten van een teamontwikkelingstraject en het leiden van Ontwikkelcirkelgesprekken. De stappen van de Ontwikkelcirkel worden op detailniveau uitgelegd.
Samen met het 'Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen. Het Vorkmodel als leidraad' vormt dit handboek de basis van het Ontwikkelingsgericht Coachen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 41,90
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht