Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Herinnering en belofte - Karim Schelkens

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Acco
 • ISBN:
  9789033493010
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  13,0 x 20,0 x 1,4 cm
 • Gewicht:
  276 gram
 • Aantal Pagina's:
  224
 • Genre:
  Religie
 • Jaar:
  2013

Herinnering en belofte

50 jaar Vaticanum II

Karim Schelkens

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Vijftig jaar na het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) doet deze gebeurtenis nog steeds stof opwaaien. In dit boek wordt nagegaan hoe het concilie vandaag wordt herinnerd, en in welke mate de teksten en gebeurtenissen die het op gang bracht een inspiratie voor de toekomst kunnen zijn.

Drie generaties van kerkbetrokken auteurs komen daarbij aan het woord, en gaan in op de diverse thema's die het concilie zelf aansneed: Bijbel, liturgie, kerkstructuur, dialoog met de andere religies. De vraag die als een rode draad doorheen dit boek loopt is die naar de actuele relevantie en de toekomstwaarde van Vaticanum II voor christenen van de 21ste eeuw.

Herinnering en belofte brengt bijdragen van Emmanuel Van Lierde, Jan Grootaers, Leo Kenis, Reimund Bieringer, Joris Geldhof, Paul Kevers, Peter De Mey, Leo Declerck, Mathijs Lamberigts, Rik Torfs, en Godfried kardinaal Danneels.

OVER DE AUTEUR

KARIM SCHELKENS is als kerkhistoricus zowel verbonden aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, KU Leuven, als aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit Tilburg.

REVIEWS

"Dat de receptie van het Tweede Vaticaans Concilie, de rooms-katholieke kerkvergadering van 1962-1965 die de wereldkerk zou veranderen, nog ruimte biedt, laat dit boek zien. Tegenover de uitgaven die teleurstelling verspreiden of juichend herinneren, staat deze nuchtere, afgewogen bundel met bijdragen die inhoudelijk goed onderbouwd zijn" - Dr. E. Sengers voor NBD Biblion (juli 2013).

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht