Doorgaan naar inhoud

Het Ardennenoffensief

zeldzame foto's uit de oorlogsarchieven

Het Ardennenoffensief - Andrew Rawson
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Boek 1 uit de serie Oorlog in Beeld special

Omschrijving

Zeven panzer- en dertien infanterie divisies, meer dan 200.000 soldaten en 1000 tanks wachten op 16 december over 140km front langs de Belgische en Luxemburgse grenzen op het aanvalssein. Ze hadden slechts vier Amerikaanse infanteriedivisies tegenover zich waarvan er twee geen enkele frontervaring hadden.
In de eerste uren van 16 december 1944 zette Veldmaarschalk Model de aanval in. Bij het vallen van de nacht was de verwachte doorbraak er nog niet.
Tegen het einde van de tweede dag realiseerde generaal Hodges zich dat zijn front aan het instorten was. Op de Skyline Drive werden de 28ste Infanterie Divisie, die moeite had om de oversteekplaatsen over de Our te behouden, door het 5de Panzer Leger belegerd. Maar met de hulp van onderdelen van de 9de en 10de Tank Divisies beletten ze generaal von Manteuffel Bastogne te bereiken voor de 101de Luchtmacht Divisie er zich ingegraven had.
Gedurende de volgende 10 dagen beten de “Screaming Eagles” voortdurend van zich af terwijl het 1ste en 3de leger de omsingelde parachutisten probeerden te ontzetten.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.